- Honzíkovy vláčky - http://www.honzikovyvlacky.cz -

Setkání příznivců a příznivkyň vláčků TT v Napajedlech

[1]Komorní setkání s vláčky pologigantického měřítka v Napajedlech zorganizovala tento víkend již podruhé hrstka členů Klubu Zababov (a jejich přátel) ve spolupráci se Společností Pahrbek, s. r. o. Podívat se na provoz železničních modelů a některé modelářské pracovní postupy se do bývalé kruhové restaurace v areálu kempu Pahrbek přišlo podívat zhruba 500 malých i velkých návštěvníků z širokého okolí včetně blízkého zahraničí.  

     [2]

    Jelikož pořadatelé pustili k řízení vlakových souprav i děti, připravený grafikon každou chvíli „spadnul pod stůl“ a vrchní pan výpravčí z toho byl na nervy…

  Z odborného hlediska bylo zajímavostí, že k provozu na modulovém kolejišti byly použity z větší části bezdrátové ovladače. Ty kupodivu lépe fungovaly v rukách dětí, zatímco dospělákům činily jisté potíže. Ukazuje se tak skutečnost známá už z mobilů a tabletů, a to, že děti jsou na nové technologie mnohem adaptibilnější, než si myslí jejich rodičové.

  Také se ukázalo, že čtyři jedoucí a „řvoucí“ ozvučené mašiny je tak akorát dost na nervy dospěláků a v případě celodenního provozu pak někteří slabší jedinci k večeru vyhledávali ordinaci docenta Chocholouška… Nebo alespoň místní bar …

  Kdo přišel, byl nadšen, zajisté nejen proto, že se vydařilo i počasí.

 

Pahrbek 2013

Foto Fulda
 

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Setkání příznivců a příznivkyň vláčků TT v Napajedlech"

#1 Comment By pavel-hp On 12.9.2013 @ 13:55

Kupodivu i letošní, v pořadí druhé, napajedelské setkání, dopadlo dobře. Testované bezdrátové ovládání lokomotiv se osvědčilo. Tady je potřeba nezapomenout na dobrou programátorskou práci spoluautora Fuldy. Počasí se o víkendu vydařilo a návštěvnost byla taky pěkná. Hezky jsme si víkendové volno užili. Kdo nás nenavštívil, může jen litovat.
HP.