- Honzíkovy vláčky - http://www.honzikovyvlacky.cz -

Zpráva pro sběratele jeřábů

[1]Při věčném brouzdání na eBay jsem před pár dny objevil nabídku Thomase R. Jones II z Indiany (USA) na železniční jeřáb s pomocným vozem v měřítku N. Přestože bylo u titulku N SCALE, AMTRAK 250 TON CRANE WITH WORK CAR uvedeno ještě slůvko new, tak se mi podle obrázku zdálo, že tenhle jeřáb jsem už někde viděl. Leč, jelikož s kamarádem Mírou soutěžíme, kdo bude mít jeřábů víc (Míra zatím vede), tak jsem neváhal ani chvilku, přestože jsem si byl vědom všech současných úskalí obchodů s Amerikou.

  Ještě než jsem ale kliknul na „bay now“, tak jsem přece jenom počet objednaných jeřábům změnil na 2 kusy. Míra by mi to neodpustil… Nic na tom, že po oznámení, že jsem mu v Americe objednal další jeřáb, odpověděl, že už ho má. Prý ale nevadí, že si ten druhý nastříká na modro…
  To není až tak důležité jako fakt, že Thomas R. Jones II. je zřejmě dobrý obchodník a kašle na všechny možné restriktivní opatření ze strany úředníků EU a jim podobných, kteří se všemožně snaží obchody s USA komplikovat, místo toho, aby podporovali rozvinutí obchodování mezi ekonomicky silnými kontinenty, jenžto by se tím překonala hospodářská krize uměle vyvolaná velkými bankami. Tom nabízí jeřáb pod 10 dolarů a cenu poštovného za pouhých 14,85 dolarů. Na eBay se tento týden s nabídkou tohoto modelu roztrhl pytel, ale levnější nabídku jsem nenašel.
  A co víc? 5. března bylo jest objednáno v městě Crown Point ve státě Indiana, 13. března zvonil pošťák na Břevnově. Cena slušná, rychlost dodání obdivuhodná. Model sice bude potřebovat dobarvit, ale po kolejích běhá skvěle a navíc je už vybavený evropskými spřáhly.
Jak to nedělám, tak tentokrát udělám výjimku a uvedu zde odkaz na eBay pro další případné zájemce – ZDE [2]:  
  Sběratelům jeřábů vřele doporučuji. No nekup to…

Ilustrační foto eBay

 

1 Comment (Open | Close)

1 Comment To "Zpráva pro sběratele jeřábů"

#1 Comment By Míra On 15.3.2012 @ 13:27

Už nevedu
m