Pozvánka na výstavu modulového kolejiště

Na dny 18. až 22. dubna 2012 připravuje Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Buben ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem na Letné výstavu modelového kolejiště ve velikosti HO a HOe. Výstava se bude konat v budově Národního zemědělského muzea, Kostelní 44, Praha 7 – Letná a bude přístupná všem zájemcům v uvedených dnech vždy od 9 do 17 hodin.

 

  Kolejiště bude sestaveno z jednotlivých modulů s typovými čely, délka hlavní jednokolejné tratě dosáhne téměř 50 metrů. Navazující úzkorozchodná trať bude dlouhá 15 metrů. Hlavní trať bude ukončena vratnými smyčkami a budou se na ní nacházet dvě mezilehlé železniční stanice a větší depo s točnou. Úzkorozchodná trať bude kombinací klasické úzkokolejné tratě ČSD s rozchodem 760 mm a lomové dráhy, zde se budou nacházet též dvě železniční stanice a areál kamenolomu.
  Návštěvníkům výstavy budou představeny zejména modely vozidel bývalých ČSD z období od roku 1930 do roku 1990, k vidění budou typické české vlakové soupravy od lokálky přes rychlík až po těžký nákladní vlak.
  Provoz bude převážně zajišťován modely parních a motorových lokomotiv a modely motorových vozů a jednotek. Jednotlivé soupravy budou v průběhu výstavy postupně obměňovány. Hlavní jednokolejná trať včetně železničních stanic je vybavena zjednodušeným zabezpečovacím zařízením, funkční návěstní soustavou a provoz je obdobně jako na skutečné železnici řízen výpravčími.

Na výstavu Vás srdečně zvou železniční modeláři (moduláři) z Prahy 7 – Buben a Národní zemědělské muzeum!

Zdeněk Pacholík

 

Rubrika: ZPRÁVY

Vložit komentář

Text komentáře: