Pošli příspěvek 'Magnum MD100 - relativně levný, ale obtížně dostupný ruční dávkovač pájecí pasty' známému

Pošli kopii příspěvku 'Magnum MD100 - relativně levný, ale obtížně dostupný ruční dávkovač pájecí pasty' známému

* Required Field






Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.



Separate multiple entries with a comma. Maximum 5 entries.


E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Rubrika: DÍLNA, Nářadí

komentáře 4

  1. vvitty/ napsal:

    Ahoj Honzo,
    co se týká dávkovačů pasty, tak kolega nedávno kupoval do firmy typ JD927 – ZDE: . Jde zřejmě o tentýž, jenž uvádíš na prvním místě v příkladném výčtu dávkovačů. Podle katalogové ceny je levnější, ale stejně je to pro modeláře „ranec peněz“.
    Proč jsou dávkovače tak drahé má celkem jednoduchý důvod – tento výrobek si kupuji v 99 % firmy a ty cena do určité míry nezajímá. Pár bastlířů mezi modeláři a elektrotechniky kteří si samí osazují všelijaké stavebničky elektroniky, případně modely doma na koleně, to nezmění. A protože jsou dávkovače drahé (ale nejen dávkovače) skončí obvykle u malé injekční stříkačky s jehlou a nechají si zajít chuť na nářadí profesionální. Sám vlastním dávkovač, na který také odkazuješ (třetí v pořadí, červený). Cena tohoto výrobku je vysoká mimo jiné proto, že nejvíce na něm stojí právě odpisy přípravků pro ohýbání dílů a příprava výroby, což se musí rozpočítat do stovek kusů a ne tisíců. Navíc jeho výrobce stále ještě vyrábí v ČR a neutekl s výrobou do nějaké jiné (pro výrobu levné) země.
    Díky vysoké ceně za pořízení vybavení tak mimo jiné není metoda pájení horkým vzduchem rozšířená mezi modeláři, tedy pokud je zrovna neživí výroba nebo vývoj elektroniky. Přeci jen vstupní investice v řádu tisíců je na vyzkoušení trochu moc.

  2. Volenec Josef napsal:

    Dobrý den. Je mi jasné, že dostáváte těchto otázek spousty. Proto Vás na začátek prosím omluvte mou neschopnost zařídit tuto věc sám. Měl bych zájem o MAGNUM MD100, ale nepovedlo se mi zatím nějak ho sehnat. Kontaktoval jsem prodejce, sice v češtině, ale ten zatím nereagoval. Mohl by jste mi nějak poradit? Děkuji. Volenec Josef

  3. Martin napsal:

    Dobrý den, nemáte prosím na prodej 1 ks dávkovače pasty Magnum MD100?
    Děkuji

  4. admin napsal:

    Ne, to nemám.

Vložit komentář

Text komentáře: