Jirka Šafář vstoupil do věku dospělých chlapů

Dnešního dne, 16. dubna 2011, oslavuje významné životní jubileum Jiří Šafář, mimo jiné člen virtuálního Modelářského spolku starších pánů. A jak je v jeho případě normální – oslavuje prací. Místo toho, aby příchod svých šesti křížků očekával ve fraku, s lahví slivovice v ruce a připíjel si na zdraví se zástupy svých přátel a hlavně vděčných modelářů, úplně normálně (jako obvykle) nabízel na výměnném setkání modelářů v Menze UK v Opletalově ulici své modely všem známé pod značkou Miniatur. 
  
  Bylo by nošením dříví do lesa zdůrazňovat, že Šafářův Miniatur je jedna z nejstarších porevolučních firem u nás, nabízejících modely zejm. všelijakých dopravních prostředků, doplňků (nejen) modelové železnice a dalších krásných věcí ve všech obvyklých měřítcích, stejně jako to, že kvalita těchto výrobků je bezkonkurenční, a proto jako jedny z mála obdobných produktů mohou nést v podtitulu slůvko precizní! Nic ovšem není zadarmo. Kvalita výrobků a jejich šmrnc jsou přímo úměrné perfektní a dovoluji si tvrdit perfekcionalistické práci oslavence, a samozřejmě také jeho mnohaletým zkušenostem. A jestliže by chtěl někdo s tímto konstatování polemizovat, musel bych ho považovat za hloupého závistivce. Jirka Šafář a jeho Miniatur jsou u nás skutečnou značkou kvality a všechny ty pseudosoutěže a la „Ček-šmejd“ vedle něho blednou závistí!
  Nicméně, dnešního dne oslavuje Jirka a nikoliv jeho firma. Takže – osobně, i za všechny přátele a známé, si dovoluji popřát Jiřímu Šafářovi i touto cestou vše dobré, hodně zdraví, radosti z práce v práci i při provozování jeho koníčku, plno dalších nápadů a také dlouhou řádku dalších roků plných všeho, co si sám bude přát. Stručně řečeno, přeju mu, aby tady byl ještě dlouho, protože my modeláři jej hodně potřebujeme.

Jan Hlaváček

Rubrika: ZPRÁVY

1 komentář

  1. Jirka napsal:

    I já přeji p. Šafářovi vše nejlepší k životnímu jubileu, a aby nás ještě dlouho zásoboval svými vynikajícími výtvory, za sebe chválím hlavně ty ve velikosti TT, ale i ostatní.

Vložit komentář

Text komentáře: