- Honzíkovy vláčky - http://www.honzikovyvlacky.cz -

Premiéra se mi líbila, i když v uličkách to asi bylo hustý

[1]Docela živě si pamatuju, jak to dunělo před rokem na výměnném setkání modelářů v období před vánocemi. To jsem se tam prodíral davem koupěchtivých kolegů a hned několikrát dostal nechtěně ránu do žeber. Letos byl zájem modelářů stejný, jenže jsem měl možnost si poprvé sednout za stůl z druhé strany. Jak jsem v minulém příspěvku oznámil, stal se ze mne trhovec.

 

  Na to, že jsem prodával poprvé v životě, se mi to docela líbilo. A možná se líbil i sortiment zboží, který jsem přinesl. Špičkové lékařské nástroje překvapovaly hned dvakrát – jednak tím, že je tam někdo přinesl, a podruhé cenou. Je to tak, že kvalita se platí. Jenže, takové věci se kupují jednou za život a pak je možné je ještě ve třech pokoleních dědit. Na svoji omluvu jen doplním, že ani o korunu nezvyšuji maloobchodní cenu firmy MEDIN.
  Překvapil mne zájem o ruční držák pro přesné řezání kulatiny, který jsem představil ZDE [2]. Šel z ruky do ruky a kdybych měl víc než jeden vzorek, určitě by se několik držáků prodalo. Podobně jako stahováků kol dvojkolí, který jsem představil tamtéž. Po několika kusech, které jsem měl k dispozici, se jen zaprášilo. Prodalo se také několik čtveřic LED SMD Bi-color, a to jsem moc rád, protože podle průzkumu o ně byl velký zájem, leč teď obchody váznou. Zato nikdo nereagoval na maličké žárovičky 3 V průměru 1,3 mm, které se nám podařilo sehnat za cenu 3x nižší než jsou v Česku prodávané v jediném modelářském obchodě. Chápu – žárovičky i stínítka, která vyrobil Luděk Aschenbrenner především pro N-kaře, jsou tak maličké, že si jich asi nikdo nevšimnul. Také malé letovací desky šly na odbyt, škoda jen, že jejich sehnání provází drobné těžkosti. Dost mne překvapilo, že nebyl zájem o vakuové pipety vhodné například pro přesné umisťování SMD součástek na desky plošných spojů. To co my nabízíme za velice příznivou cenu je ve značkových prodejných jen za luxusní cenu.
  Tak to byl můj pohled. Někdo jiný může mít na sobotní modelářskou „burzu“ náhled jiný. Tak už to prostě chodí. Snad už jen dodám, že jsem měl štěstí na lidi, se kterými jsme se tísnili v úzkých prostorech mezi stolky, mezi kterými byl i Jirka Šafář, vyrábějící špičkové modely pod značkou Miniatur. Požádal jsem ho o jeden jeho výrobek – vodní jeřáb Spitzner – a zvěčnil jsem ho v 3D prezentaci – ZDE [3]. I ten (po dohodě s Jirkou) nabízím v N-šopíku [4].
  Docela už se těším na příště, protože tam chci realizovat několik novinek, které mne napadly cestou domů z „burzy“. Doufám jen, že tam pro mne zbude místečko…

Ilustrační snímek stínka typ Aše-1 v plné kráse; foto hlav